Nowy użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« : Marzec 09, 2008, 12:11:14 » |
|
Mam prośbe kupuje nowego kompa ale nie znam sie na tym a chce imec kompa do gry do 3,5tys najlepeij zeby wszystkie nowosci mi smigaly jak macie jakies fajne to podajce dane badz nazwy bede bardzo wdzieczny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Zaawansowany użytkownik
Reputacja 1
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 09, 2008, 12:45:38 » |
|
z monitorem? jakieś inne gadżety? Czy sam blaszak? Szkoda że się nie znasz, bo gdybyś miał rozeznanie w kompach to najtaniej by Ci wyszło kupić graty i poskładać samemu. Generalnie zacznij od wykluczenia Media Marktów etc. Tam walą masówkę, niby dobrze, niby tanio, a później się okazuje że składają je z jakiś odpadów. W tej cenie ogarniesz kompa na którym powinno śmigać wszystko. Na Twoim miejscu poszedł bym do jakiegoś sklepu komputerowego i zapytał co Ci w tej cenie złożą. Zaznacz tylko że chcesz: 1. Markową płytę główną, najlepiej ASUS 2. Markowy zasilacz, najlepiej chieftec bądź tagan 3. Ram tylko i wyłącznie kingston. ŻADNYCH NONAME. 4. Procek tylko c2d intelowski. Generalnie powiedz że wszystko ma być markowe!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moderator
Użytkownik
Reputacja 0
I'm prO
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 09, 2008, 09:34:00 » |
|
jak chcesz to moj brat jest informatykiem i moge dac ci gg do niego on caly czas sobie kupuje cos nowego i naprawde sie na tym zna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 12, 2008, 11:42:58 » |
|
o w dupe! za 3500zł to masz kompa jak marzenie, nawet jak za sam monitor dasz 1000zł to uff....
Jeżeli o mnie chodzi to ja polecam:
Płyta z chipsetem nvidia najlepiej GigaByte albo Asus Ram: GodRam, Kingston Grafika: GeForce Dysk: Baracuda, Segate albo Samsung Napęd: najlepiej Sony z Light Scribe Dźwięk: Creative Sount Blaster Procek: AMD Dual Core
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Ekspert
Reputacja 1
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 12, 2008, 11:56:12 » |
|
Core 2 intela kładą na łopatki Amd x2 ;p.
|
|
|
|
|
|
Nie pomagam na priv.
|
|
|
Użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 13, 2008, 08:02:39 » |
|
AMD są bardziej podatne na podkręcanie. Sam sobie z 1.5 GHZ podkręciłem do 2,5 bez zmiany napięcia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Ekspert
Reputacja 1
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 13, 2008, 04:03:10 » |
|
Ja swojego e4300 ( 2x 1,8 Ghz) przekręciłem na 2x 3,2 Ghz i myślę że poszedłby dalej przy lepszym chłodzeniu oraz przy zmianie vcore. Amd x2 imo słabiej się kręcą, zresztą to zależy na jakiego procka trafisz...
|
|
|
|
|
|
Nie pomagam na priv.
|
|
|
Administrator
Zaawansowany użytkownik
Reputacja 1
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 13, 2008, 09:00:48 » |
|
tylko intel pentium  no i ten dysk samsung... lepiej jednak coś z tych 2 pierwszych  btw. jak byś chciał lapka to mogę Ci coś fajnego doradzić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 14, 2008, 10:18:59 » |
|
Chcesz porządnego kompa za 2000zł to kup takiego jak ja mam  na 3 Smokach 100FPS  Poniżej wymagania mego PC-ta  PozdRo
|
|
|
|
|
|
Mój Sprzęcik  Procesor: Athlon 64 X2 6000+ 2MB Cache Pamięć Operacyjna: 2GB DDR2 800MHz Grafika: Nvidia GeForce 8800GTX 768MB Łącze Internetowe: 2Mb/s Myszka: Razer DeathAdder
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 28, 2008, 01:03:11 » |
|
Ja bym ci radził "złożyć" komputer. Zostawi sobie tą obudowę którą masz i podokupuj tylko części taniej wyjdzie ;]
|
|
|
|
|
|
1.ADMIN MA ZAWSZE RACJĘ!!!!!! 2.JEŻELI TAK NIE SĄDZISZ MASZ BANA!!!!! 3. JEŻELI NIE CHCESZ BANA PATRZ PUNKT PIERWSZY!!!
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 29, 2008, 11:59:27 » |
|
ja za swojego kompa dalem 2k i mi smiga ladnie  jezeli masz zamiar dac 3.5k (bez monitora) to napewno sie nie zawiedziesz  Nawet jak z monitorem to juz dosc "dobry" masz za okolo ~900zl bo tanieja w oczach ; )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 29, 2008, 10:24:37 » |
|
Ja mam monitor za 3k xDD ale jest z wyglądu ciekawy i w ogóle fajne sie przez niego patrzy na takie posty ;]
|
|
|
|
|
|
1.ADMIN MA ZAWSZE RACJĘ!!!!!! 2.JEŻELI TAK NIE SĄDZISZ MASZ BANA!!!!! 3. JEŻELI NIE CHCESZ BANA PATRZ PUNKT PIERWSZY!!!
|
|
|
|