Nowy użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« : Luty 24, 2008, 12:48:07 » |
|
Mam dylemat ostatnio planuje sobie kupić STEAMa, lecz się boje wydać pieniędzy na marne, gdyż od wielu słyszałem, że po kilku dniach im zkradziono konta... Jak bym już kupił jak się przed takim czymś ochronić?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Zaawansowany użytkownik
Reputacja 1
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 24, 2008, 12:55:32 » |
|
nie podawaj nikomu loginu a tym bardzie hasła. nie trzymaj hasła zapamiętanego. przed każdym logowaniem wpisuj ręcznie ogólnie dbaj o "czystość" kompa, dobry firewall i po sprawie. poza tym jak kupisz steama nie wyrzucaj cd-keya, pudełka i płyt. W razie kradzieży, robisz zdjęcie tym rzeczom, wysyłasz do Valve a oni oddają Ci konto. Postępując w ten sposób nic nie ma prawa się stać. No i skończ z tym NS bo to żal na kółkach niestety w porównaniu do STEAM. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Ekspert
Reputacja 2
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 24, 2008, 01:08:32 » |
|
Nie zastanawiaj się tylko kupuj, ale nie polecam kupowanie w allegro.pl ponieważ rzeczywiście zdarzają się tam oszuści którzy po sprzedaniu konta wysyłają podanie o odzyskanie konta, ponieważ zostało niby skradzione, wtedy ty tracisz konto a oni sprzedają je na nowo. Problem znika jeżeli sam kupisz oryginalny klucz do gry i sam go zarejestrujesz, wtedy nawet w przypadku kradzieży możesz odzyskać konto. Osobiście polecam ci zakup samego klucza w sklepie internetowym, normalnie za oryginał płacisz coś około 50 zł, natomiast przez internet kupując sam klucz płacisz jedynie 35 zł, więc moim zdaniem się opłaca. Masz tu link do tego sklepu: Sklep internetowy.
|
|
|
|
|
|
Nie pomagam na priv.
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 24, 2008, 02:53:15 » |
|
Więc patrzalem na stronkę z tym sklepem i jak się domyślam bym musiał kupić Steam Key? Dobrze myślę? Czy wtedy moge grać na tym jednym Keu'u w każdego Steam'a (CS Source, 1.6 itp)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Zaawansowany użytkownik
Reputacja 1
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 24, 2008, 03:05:28 » |
|
nie, musisz kupić taki na którym śmiga HL2.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 25, 2008, 02:36:56 » |
|
najlepeij kup sobie w empiku ja i duzo moich zanjomych tam kupilo i nic sie nie dzieje.Kosztuje od 39-50zl wiec jak mieszkasz w duzym miescie mozesz kupic tanio
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Zaawansowany użytkownik
Reputacja 1
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 25, 2008, 03:17:26 » |
|
wow, różnica ceny paczki fajek a wy się szczypiecie  Kup normalnie z pudełkiem, teraz fajny jest ten Orange Box, dużo bardzo nie wydasz a full gierek dostaniesz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 25, 2008, 07:08:15 » |
|
Też właśnie ostatnio zgadałem sie z kumplami, którzy pykają na Steamie i to nie najgorzej i też mi mówili ze w sklepie dostane za 39zł. Więc chyba wole kupić normalnie niż później sie bawić, a nie jestem doświadczony w tym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Ekspert
Reputacja 2
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 25, 2008, 08:28:57 » |
|
Jak masz do kupienia za 39 zł wersję pudełkową to się rzeczywiście opłaca, ale jak masz płacić około 50 zł to na twoim miejscu kupiłbym sam klucz, aktywujesz go identycznie jakbyś kupował pudełkową wersję, jakbyś zresztą czegoś nie wiedział to zawsze pomożemy.
|
|
|
|
|
|
Nie pomagam na priv.
|
|
|
Użytkownik
Reputacja 0
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 26, 2008, 11:22:53 » |
|
Nie masz się co martwić. Tak jak mowił qBert nie dawaj nikomu loginu i hasla do mnie pisza non stop zebym podal np: pisza do mnie jakies kozaczki ktorzy sie podszywaja za VALVE i mowia za chca przeskanowac steam i gram na czitach hehebauehaueh i wiec nikomu nie podawaj swojego loginu a wrazie czegoś tam masz: http://supportwiki.steampowered.com/pl/Kategoria:Odzyskiwanie_konta Ja steam kupilem w media markt za 50 zl !!!
|
|
|
|
|
|
Witam: Chciałbym podać nowo powstały serwer publiczny Team Speak:
Serwer Team Speak(TS) ip: 195.225.105.191:8767 ## ZaPrAsZaM! ##
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 29, 2008, 07:10:05 » |
|
ja osobiscie kupilem kiedys na allegro pod 1.5 cala gierkei jak weszlo 1.6 szybko zarejstrowalem i do tej pory normalnie pykam , nikt nie ukradl mi konta jesli nie podajes znikomu haselka to nei m aprawa ci zginac;) a i oczywisic elepiej zainwestowac te 2 zl w cale pudelko z gra niz samego cd-keya 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 29, 2008, 02:48:12 » |
|
12zł  cd-key 25zł, a pudełko 39 ;d heheh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy użytkownik
Reputacja 0
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 07, 2008, 01:34:38 » |
|
fuj ja kupiłem za 49  teraz patrze a Key do Sourca 49 stoi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Użytkownik
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 12, 2008, 07:55:51 » |
|
http://allegro.pl/item313263725_counter_strike_1_6_i_condition_zero_steam_key.htmlkupiłem sobie drugie konto steam właśnie na tej aukcji, dostałem klucz po 20min od przelewu kasy. Polecam nie tylko ja ale i moi koledzy których udało mi się przekonać do steam. Polecam, bo nie przysyłają ci danych do konta, ale klucz do rejestracji e-mailem, którego radzę zapisać w kopiach roboczych czy w archiwum w razie reklamacji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|