Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Team Speak 2 Server  (Przeczytany 523 razy)
Nowy użytkownik
Reputacja 0
« : Luty 10, 2008, 02:38:37 »

Witam
Chcialbym w moim poradniku opisać jak zalożyć wlasny server TeamSpeak 2 i jak go konfigurować... Wiele osob ma z tym problemy więc myślę, że sie ten temat wielu osobom przyda Uśmiech.

Aby postawić Server TeamSpeak musimy posiadac TeamSpeak2Client (TS2C) i TeamSpeak2Server (TS2S). Mozna oby dwie wersje pobrać z http://www.goteamspeak.com/?page=downloads   .

Po ściągnięciu postaępujemy z następującymi krokami:

1. Instalujemy TS2C - instalacja jest latwa, praktycznie klikamy tylko next xD
2. Instalujemy TS2S ( w tym samym źródle co TSC)
3. Po instalacji TS2S wyskoczy nam tabela z LOGINami i HASLAMI. Wszystko DOKŁADNIE sobie zapisujemy!!!
4. Teoretycznie server jest postawiony gdy wlączymy TS2S (pojawia nam sie ikona na pasku zadan przy zegarku- na Srceenie pierwsza ikona od lewej.)

5. Jak wejść na server z ADMiNEM?

a)Wlaczamy TS2C klikamy na:
->CONNECTION
->CONNECT
b)Wyskoczy nam okno (postepujemy zgodnie ze screenem)

c)Wtedy klikamy na nowo powstaly New Server i uzupelniamy pola wedlug wzoru:

c)Wybieramy nastepnie CONNECT
d)Już jestesmy na wlasnym serverku.

6. Jak zakladać pokoje?

Gdy jesteśmy na serverze KLIKAMY na CHANELS i Creat Chanel.
Pokaże się nam okno:

Na koniec klikamy Creat Chanel.
Teraz klikajac na nasz kanal prawym mozemy go edytowac oraz tworzyc podkanaly.

7. Dawanie SA i CA.

SA- Server Admin
CA- Chanel Admin
R- registered (rejestraca)

Aby dać komuś SA na stale musimy dać mu najpierw R, aby to zrobic klikamy na kims prawym i wybieramy Allow Registration. Ta osoba musi sie
teraz zarejestrować:
-> Self
-> Register with server.
->Wypelnie pola wedlug wlasnego uznania Uśmiech
aby osoba mogla wejśc na server poźniej z R musi zrobić to samo co Admin (czytaj punkt 5) tylko pola Login i password wypelnia tak jak przy rejestracji!

Gdy już kogoś zarejestrowaliśmy możemu mu dać SA.
->klikamy na nim prawym i wybieramy Server Admin
Jeżeli chcemy dać mu tylko admina na danym kanale to musimy go na niego przenieść i zrobic to co w przypadku dawania SA tylko, ze wybieramy Chanel Admin.

8. Kick i Ban.

Aby dać komuś KICKa klikamy na nim prawym i KICK Player (wybieramy też ska mamy go kikcnąc, jeżeli wybierzemy Kick Playe with chanle to kicknie go z kanalu, ta opcja jest dostepna także dla CA) Gdy chcemy kogoś Zbanować naciskamy na nim prawym i wybieramy Ban Player.

W Sumie to wszystko jeśli chodzi o poslugiwanie się Serverm będąc na nim...

POZDRAWIAM
                                                                                                                                                          Nodi Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2008, 12:53:39 wysłane przez Nodi » Zapisane
Administrator
Ekspert
Reputacja 2
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Luty 10, 2008, 03:15:40 »

1. Ten pierwszy screen troszkę za duży zrobiłeś, ja bym go przyciął do połowy.
2.  Rozwiń może troszkę bardziej te punkty

Kod:
1. Instalujemy TS2C
2. Instalujemy TS2S ( w tym samym źródle co TSC)
3. Po instalacji TS2S wyskoczy nam tabela z LOGINami i HASLAMI. Wszystko DOKŁADNIE sobie zapisujemy!!!
4. Teoretycznie server jest postawiony gdy wlączymy TS2S (pojawia nam sie ikona na pasku zadan przy zegarku)
5. Jak wejść na server z ADMiNEM?

- Lepiej zastąp te skróty TS2S na TS2Server itd. bo niektórzy mogą nie pojąć o co w tych punktach chodzi.
- Przydałyby się screeny: do punktu 2 jak wygląda TeamSpeak2 server, do punktu 3 możesz dać screen'a jak wygląda ta tabelka z loginami i hasłami, do punktu 4 możesz pokazać jak ta ikonka wygląda.

3. Popraw błędy, bo zauważyłem kilka literówek.

Myślę że jak zastosujesz się do powyższych wskazówek to będzie elegancko. Pozdrawiam Mrugnięcie

Nie pomagam na priv.
Nowy użytkownik
Reputacja 0
« Odpowiedz #2 : Luty 10, 2008, 03:32:59 »

Po tak dlugim czasie poprawilem moj poradnik...
Punkt 5 w poradniku jest wystraczajaco rozbudowany... aby wejsc z Admem...Język
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2008, 12:55:12 wysłane przez Nodi » Zapisane
Użytkownik
Reputacja 0
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Luty 28, 2008, 04:44:04 »

Słuchaj takie coś to można wszędzie znaleść np: BOARD ale problem w tym że inni nie wejdą na tego TS'a np: ja mam radiówke probowalem duzo zeczy i nic jak masz cos to napisz mi na gg jak zrobic zeby mozna bylo na radiowce postawic serwer TS i zeby inni mogli wchodzi (jestem w tym zielony Smutny)

Witam: Chciałbym podać nowo powstały serwer publiczny Team Speak:

Serwer Team Speak(TS)
ip: 195.225.105.191:8767
## ZaPrAsZaM! ##
Nowy użytkownik
Reputacja 0
« Odpowiedz #4 : Luty 28, 2008, 02:48:04 »

Jeżeli mozna znależśc to na Board to czemu caly czas ludzie pisza do mnie na gg, abym im pomogl bo nigdzie poradnika nie moga znaleźśc? A wiesz wiem jak postawić normalnie server i na routerze (bo sam mam router) to wszystko zależy od twojego IP na radiówce pewnie nie postawisz zadnego serverka (chyba, ze przez chamachi), w zadną grę bo to inna bajka... niestety Smutny
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: