Strony: [1]
  Drukuj  
Autor WÄ…tek: X-750 >< DeathAdder & 22 cale  (Przeczytany 532 razy)
Nowy użytkownik
Reputacja 0
« : Maj 27, 2008, 10:16:53 »

Pierwsze:

Zamierzam zakupic jakas fajna myche. Ogólnie z kasą mogą być problemy, więc dlatego się chce poradzić czy oplaca sie bulic na DeathAddera czy wziac 2x tanszego X-750. Może to sie wydaje smieszne, porownanie takiego "swietnego" modelu jakim niby jest DeathAdder, a prostym X-750. Patrzylem na parametry i wydaja sie one jednak takie same, wykonanie DeathAddera jest troche lepsze etc. ale czy to nie sama "firmówka" - Razer tyle kosztuje? Czy ta mysz na pewno jest warta takich pieniędzy?

Proszę o jakieś porównanie tych obu modeli w postaci artykułów na jakichś zaufanych stronach itp. A jak te obie myszy sprawdzaja sie w polaczeniu z QcK? No i czy na pewno warto dopłacać 2x więcej i będzie 2x większy efekt? Uśmiech

Drugie pytanie:

Ojciec zamierza kupic nowy monitor. Ja jednak upieram sie przy 19 ewentualnie 20" tak aby w CS'a gralo sie przyzwoicie przy rozdzielce 640. Jednak on sie upiera przy 22" bo do filmow itp... Czy 22" monitor daje jakies szanse przyzwoitego grania 640? Czy jakis pro gra na takim duzym monitorze? Ogolnie co sadzicie o 22-calówkach?
Administrator
Ekspert
Reputacja 1
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 27, 2008, 11:51:37 »

Ad 1.

Osobiście nie kupowałbym a4tech'a, moim zdaniem to szajs, na razerach również się przejechałem kupując "copperhead'a", który był poprostu tragiczny, pod względem wykonania było wszystko ok, ale laser to była totalna klapa, po kilku miesiącach sprzedałem tą myszkę, ale uraz do firmy pozostał Mrugnięcie. Aktualnie mam IE 3.0 który moim zdaniem jest zdecydowanie jest lepszy od a4tech'a i copperheda i chyba nawet tańszy. Kupując myszkę do cs'a nie przywiązuj tak wielkiej wagi do parametrów takich jak dpi itd, ponieważ nie są one zbyt istotne w cs, ja tam osobiście patrze głównie na jakość sensora myszki oraz na jej wykonanie. Powiem krótko, polecam ci kupno IE 3.0 lub MX'a 518, myszki nie są drogie, a na bank lepsze do cs od tych które podałeś.

Ad 2.

Jeżeli chcesz kupić monitor LCD do cs'a to powodzenia, bo te monitory znacznie gorzej sprawdzają się w cs. Natomiast jak chodzi o wielkość to nie ma większej różnicy jaki kupisz.

Nie pomagam na priv.
Użytkownik
Reputacja 0
« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2008, 10:03:48 »

IE 3.0 - tania, bardzo dobry wybór, a według większości graczy jakich znam (w tym adrixa) to najlepszy wybór. No i zobacz sobie jak dużo drużyn grających na szczeblu międzynarodowym śmiga na IE 3.0

jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej to odsyłam do pewnego forum:

http://www.ghnet.pl/~grywww/board/viewtopic.php?t=825&postdays=0&postorder=asc&highlight=myszka++3.0&start=15

Administrator
Zaawansowany użytkownik
Reputacja 1
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Maj 29, 2008, 11:02:23 »

zastanów się też nad tym jak trzymasz myszkę. Jeśli ręka leży na stole i ruszasz w nadgarstku tylko - IE. Jeśli ruszasz całą ręką - MX518!

Nowy użytkownik
Reputacja 0
« Odpowiedz #4 : Maj 29, 2008, 03:11:26 »

1. Co do IE 3.0 to faktycznie jest to jedna z lepszych myszek, ale 400DPI mnie przeraża. Przynajmniej ja musiałbym bardzo dużo czasu spędzić abym przyzwyczaił się do takiej liczby DPI. Jest to dla mnie zdecydowanie za mało i dlatego wolałbym DeathAddera, którego też zresztą elita CS'a używa.

Co do MX518 to miałem kontakt z tą myszką i niezbyt leży mi w dłoni, jest trochę za wysoka jak dla mnie i trudno się odzwyczaić od myszy innego typu.

Prosiłbym o komentarze jedynie tych dwóch modeli - X750BF i DeathAddera.

2. A co sądzicie o monitorach? Bo słyszałem, że mając 22" panoramę można pod pewnym kątem zobaczyć np. na nuke'u na pochylni osobnika przez ściane i jest to takie perfidne WH, wolałbym tego uniknąć... I jak oceniacie monitory LCD Samsunga Syncmaster - chodzi mi o monitory z tej serii. Prosiłbym o jakieś oceny, co najbardziej się opłaca i proszę także o linki z www.apollo.pl bo w tym sklepie będę kupować monitor.
Jeśli ktoś miałby czas to czekam także na propozycje monitorów najlepszych do CS'a ze strony www.apollo.pl. Mrugnięcie

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2008, 03:24:08 wysÅ‚ane przez playhardgopro » Zapisane
Moderator
Użytkownik
Reputacja 0
I'm prO
« Odpowiedz #5 : Maj 29, 2008, 04:51:12 »

Mam myszkę a4tech x-750BF i sprawuje mi się wyśmienicie. Mam już ją od 2 lat i nic mi się z nią nie dzieje. Co do monitora to ja bym kupil jakas iiyam'e (iiyama) ,a co do modelu to nie patrzyłem bo nie zamierzam kupywać LCD'ka.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: