a polskim boardzie jest temat stary i polowa linkow nie dziala wiec zrobie tutaj od nowa .Moze sie komus to przyda a moze nie .
No wiec najpierw musimy poszukac Hostingu
ja polecam :
www.yoyo.plwww.ovh.orgwww.boo.plJezeli bedziemy Korzystac z YoYo mozemy zainstalowac Jeden z CMSow ktore nam proponuja .. Jednak ja polecam nie instalowac zadnych CMSow z listy YoYo..
Najlepszy CMS pod Stronke Klanu jest Nuked-Klan 173
CMS Nuked Klan 173 Download
Do rozpakowania bedziemy potrzebowali WinRara..
WinRar Download
Teraz musimy wrzucic te pliczki na nasz Hosting najlepszy do tego program to Total Commander
Total Commander Download
Aby sie Polaczyc za pomoca tego programu z naszym FTP wykonujemy nastepujace czynnosci :
1. Po uruchomienu powinno nam wyskoczyc okno ze nasz program jest nie zarejestrowany.. Powinno tez pisac co mam kliknac ( 1, 2, 3) by moc korzystac z programu..
2. Wciskamy CTR+F
3. Klikamy Nowe Po艂aczenie
4. Jako Sesja Wpisujecie co chcecie
5. Nazwa Hosta .. np astalavita.yoyo.pl
6. Uzytkownik .. jezeli korzystacie z YoYo to nazwa hosta bedzie taka sama jak nazwa uzytkownika.. czyli
np astalavista.yoyo.pl
7. haslo wpisujemy to ktore nam podano..
8. Wciskamy OK
9 Wroci nam do poprzedniego okienka Klikamy Polacz
10. jezeli dobrze wpisalismy wszsytko powinno nas polacz z FTPem
Teraz Przyszedl czas aby wgrac naszego CMSa na FTPa... no wiec w oknie po prawej szukamy naszegego ( rozpakowanego) CMSa ... wchodzimy do katalogu "nk"
Klikamy przytrzymujemy klawisz SHIFT i Lewym Przyciskiem Myszy Klikamy na Pierwszy i ostatni PLIK ... Kolor czcionki powinien sie zmienic na Czerwony..
Nastepnie przytrzymujemy Lewy Klawisz Myszy i przeciagamy na Druga Strone ( domyslnie w lewym oknie mamy FTPa ) czekamy az wszystko sie skopiuje .. Przewaznie trwa to okolo 15-20 minut
Po skopiowaniu wchodzimy w adres naszej stronki np
www.astalavista.yoyo.plpowinno nam sie ukazac okno INSTALACJI ... wykonujemy ja Krok po Kroku z instrukcja .
Hmm bylo by na tyle . niestety PHP jest w jezyku francuskim/ angielskim .
Themy mozna znalezc pod adresem:
http://themes.nuked-klan.org/w razie problemow pisac ...